EclipseCon 2007 - Part 2

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

EclipseCon 2007 - Part 2

Postby Marcus » 2007.03.16 10:12

Summary:

Marcus and Charlie have had a good conference. The sessions, even though varying in quality, have been interesting. The complimentary drinks almost killed them both as well as an innocent snail by the pool. It was later determined that the snail was neither French, nor smuggled into the country.

More details (in Swedish) below...


Onsdag kväll:

Efter att ha spenderat en liten stund i djup ångest över valet mellan att följa med Henrik Ståhl till ett shoppingcenter (för att köpa barnkläder) och att stanna kvar på konferensanläggningen (för att åtnjuta gratis drinkar och snacks på konferensens officiella mingelmottagning) valde Charlie och Marcus att stanna kvar.

Väl på Eclipse-receptionen försökte de i sann Sun Tzu-anda fraternisera med fienden. De letade upp ett par J9 utvecklare, men varje gång de närmade sig flydde J9-människorna fältet illa kvickt. De har uppenbarligen både uppfunnit en BEA-radar utan vår vetskap samt är medvetna om de senaste SpecJBB-resultaten.

Torsdag:

Under torsdagen gick vi på en bunt lightning-talks av varierande kvalité. Det var bland annat tredje gången vi tvingades lyssna till ett föredrag av IPZilla-damen. Hon är precis lika skräckinjagande som hon låter.

Vi gick på ett föredrag om RCP tips & tricks av en Tysk på Siemens. De mesta var saker som vi redan har koll på, men Marcus noterade bland annat att Buddy Classloading och Extension locations med Links samt UpdateJobs är användbara saker.

Eclipse 3.3 har en ny ColumnViewer. Man kan lägga till labelproviders per kolumn. Finns en OwnerDrawLabelProvider m. callbacks for erase, paint och measure. Man får support för custom tooltips (text, font, image m.m.) i CellLabelProvider. Relaterad blog: http://tom-eclipse-dev.blogspot.com/.

Vi gick på en session om JUnit testning i Eclipse. Marcus gillade kommentaren "Seriously, developers don't want to know about build infrastructure. They want to come in the morning and see the results from the testruns." Charlie fick ont i magen (mest för att alla andra verkar ha så trevliga bygg- och testmiljöer).

På kvällen gick vi på en IBM presentation om Jazz. Erich Gamma med entourage presenterade sitt collaborationsramverk för Eclipse som på ett smart sätt täcker in det vi försöker lösa med Wiki, Excel, Word, Clarify och blandade papperslappar. Marcus och Charlie försöker fortfarande återhämta sig från upplevelsen. Charlie fick ont i magen på allvar. Livet är så orättvist.

Fredag:

Morgonen därpå så åkte Marcus iväg till en liten frukostrestaurang för att prata med Pia Moore from ISV-teamet och Tidal's/Intersperse's CTO, Martin Milani. Det diskuterades olika sätt att integrera de olika produkterna. Efter en timme av teknikprat så urartade mötet, lite för att Marcus inte kunde hålla inne angående äventyren relaterade till resan till USA. Det var befriande att se Tidal's CTO fnissa som en tonåring. Efter mötet fick Marcus ett fint kort med texten "ISV Heroes" och en burk med M&M's med texten ISV Hero individuellt inskrivet på varenda liten M&M av Pia. Trots att medellivslängden på choklad i allmänhet inte är lång i Marcus närhet skall han försöka spara ett par som minne.

Samma morgon åkte Charlie för att prata med WLS och ALSB. Genom att först prata med lena ord till receptionisten och sedan använda sin grova basröst till säkerhetskillen så fixades en säkerhetsbricka utan att någon form av identifikation avkrävdes. Väl uppe på våning fyra så träffades Robin Sahai från WLS, Eva och Ellen Johansen över en knastrande telefonledning. Mötet avlöpte mycket väl och Robin vad nöjd över den teoretiska möjligheten till framtida handhållning. ALSB pojkarna hade förtvivlat pillat på varenda JRockit minnesflagga i jakt på prestanda. Dessvärre brast det något i deras förståelse angående flaggornas egentliga innebörd.

På eftermiddagen åkte Eva, Charlie och Marcus till eBay för att prata Mission Control. Marcus rev av sin eclipsepresentation och lattjade runt i Mission Control på mer eller mindre ortodoxa sätt. Det diskuterades lite blandade sätt att göra eBays liv lättare. Eva var stolt över insatsen. Mycket stolthet på BEA på sistone! :)

På kvällen gick Marcus, Charlie och Eva ut och åt middag med en eBay anställd vid namn Scott. Scott hade helt galna historier från sina resor i Asien, bland annat om hur han fortfarande har en hyrbil i Indonesien som avkrävts honom under gevärshot. Efter att Eva flytt fältet drog Scott, Marcus och Charlie iväg till en sushi-restaurang-gone-club i Santa Clara, där Marcus till sin förskräckelse upptäckte att det inte gick att få en Cosmopolitan (”dude, this is a Japanese bar”).

Lördag:

Frukosten därpå så invaderades hotellet av ett damlag i Soft Ball. När Marcus och Charlie lämnade frukosten så frågade en av tränarna "Are you guys with the wrestling team?". Marcus svarade - "Um, no.". Charlie fann sig snabbt och tillade - "...but thank you!". Både Marcus och Charlie anser att händelsen klart trumfar legitimationskollen i baren på O' Hara.

Under lördagen insåg även Marcus och Charlie till sin förskräckelse att de räknat fel vad gäller gratisdrinkarna - istället för 18 st så var de 36. Hjälp inkallades omedelbart. Trots att Eva, Marcus bror och Marcus brors flickvän hjälpte till fick de erkänna sig besegrade runt 20:00. Det var dock en lärorik upplevelse. Marcus lärde sig:

1. Det finns åtminstone ett bra alternativ till Cosmopolitans (Apple martinis, aka Appletinis).

2. Att popcorn är ett socialt accepterat tilltugg i USA.

3. Att leka "jag har aldrig" med Marcus, Charlie, Eva och två katoliker ger helt väntade resultat.

4. När en amerikan säger "save some liquor for the rest of us" och "someone's gonna sleep well on the flight tomorrow" så bör man antagligen inte beställa in mer, hur gratis det än är.

Söndag:

Söndagen var, eh, något seg. Marcus och Charlie åkte över till Mountain View och åt frukost med Eva på "Posh Bagle". Ingen kände sig särskilt posh, men hade ändå trevligt i solen. Därefter åkte sällskapet hem till Eva och plinkade lite gitarr. Efter att ha dumpat bilen på Avis och checkat in så hamnade vi återigen i säkerhetskontrollen från helvetet. Marcus dator visades, i rättvisans namn, samma uppmärksamhet som Charlies tidigare åtnjutit i Chicago. Marcus och Charlie blev dock uppgraderade och fick därmed mer benutrymme, så allt är förlåtet.

/M&C

User avatar
ppatrickson
Apprentice
Posts: 34
Joined: 2005.04.22 13:27
Location: Stockholm
Contact:

Re: EclipseCon 2007 - Part 2

Postby ppatrickson » 2007.03.20 13:44

Jag vill oxå ha varit där...

/P

Marcus wrote:Summary:

Marcus and Charlie have had a good conference. The sessions, even though varying in quality, have been interesting. The complimentary drinks almost killed them both as well as an innocent snail by the pool. It was later determined that the snail was neither French, nor smuggled into the country.

More details (in Swedish) below...


Onsdag kväll:

Efter att ha spenderat en liten stund i djup ångest över valet mellan att följa med Henrik Ståhl till ett shoppingcenter (för att köpa barnkläder) och

... yadda, yadda...

hamnade vi återigen i säkerhetskontrollen från helvetet. Marcus dator visades, i rättvisans namn, samma uppmärksamhet som Charlies tidigare åtnjutit i Chicago. Marcus och Charlie blev dock uppgraderade och fick därmed mer benutrymme, så allt är förlåtet.

/M&C
________________________________
ppatrickson

User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Postby Marcus » 2007.03.20 15:00

Mmm! Det var himlans skojs! :) Skall skriva ihop några rader om Colorado så snart jag hinner hämta andan.


Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest