Bonaire - Part 1

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 1

Postby Marcus » 2007.04.05 14:34

Resan till Bonaire (Tisdag 3/4 2007):
=====================================
Resan började lite som resor med Marcus vanligtvis börjar - strul vid incheckningen, 5 kilos övervikt (och då menar vi inte oss själva) och planet ordentligt försenat. Marcus försökte förtvivlat uppgradera de snik-biljetter som resebyrån bokat åt dem. Det gick inte. Marcus har lärt sig att det finns en klass av ekonomi-klass som är lägre än vanlig ekonomi. Marcus har även lärt sig att inte lita på resebyråer. Marcus och Malin lyckas checka in till slut, dock utan sittplatser från Amsterdam till Bonaire.

Väl i luften så serverades en muterad dubbelsmörgås av fortfarande oidentifierat slag. Marcus ansåg att den smakade ok. Malin ansåg att den innehöll tomat. Malin blev minst sagt exalterad av de efterföljande karamellfyllda KLM-kexen som serverades till efterrätt.

När planet landat på Shiphol började återigen jakten på föda. (För de som inte känner Malin så väl: regelbunden tillgång till föda är imperativt för att Malin inte skall transmutera till Foodzilla. Det må låta läskigt, men är långt läskigare i verkligheten.) Food courten hade stängt ungefär samtidigt som Marcus och Malin anlänt, så de var tvungna att uppsöka den enda "resturangen" som var öppen. Enligt menyn kunde man välja "kycklingsoppa" och "tomatsoppa" eller olika varianter på smörgåsar och sallader. Salladen lät bra, men existerade endast på menyn. "Kycklingsoppan" lät okay, men närmare inspektion fick oss att avstå. Saker som börjar med "Tomat-" går fet-bort för Malin och Marcus kände inte riktigt för avslagen, halvljummen tomatsoppa som sannolikt stått framme större delen av det gångna dygnet.

Hur som helst. När Malin och Marcus mumsade på sina stackars torra smörgåsar (bägge är överens om att mutantsmörgåsen var grymt mycket bättre), så tjuter Malin förtjust till och pekar någonstans bakom Marcus. En söt, pytteliten mus kilar runt på det stora flygplatsgolvet någon meter bakom Marcus. Då musen upptäcker att den är observerad stelnar den till av skräck. Marcus fiskar upp kameran och lyckas precis fånga musen på film när den kilar bakom en pelare.

Efter en liten stund dyker musen upp igen med sällskap. Denna gång är Marcus beredd. Han lyckas dock ej fånga mössens svanhopp ner i ventilationssystemet. Då hoppen från de bägge mössen både är perfekt synkroniserade och utförda med svansarna ordentligt utsträckta i perfekt vinkel bakåt, anser både Malin och Marcus att de bägge förtjänar klara 10 poängare.

Väl framme vid gaten så spenderar Malin och Marcus lite tid med att få sittplatser och boardingkort. De passerar säkerhetskontrollen, där Marcus som vanligt mer eller mindre får tömma väskan på innehåll. Döm sällskapets glädje då KLM i sin oändliga visdom, i sista minuten, beslutar sig för att byta gate och göra om alla säkerhetskontroller. Marcus bärbara njuter som vanligt av all uppmärksamhet.


Ankomst till Bonaire (Onsdag 4/4 2007):
=======================================
Efter en lång och händelselös flygresa så anlände M&M slutligen något utmattade till Captain Don's Habitat i Bonaire, klockan 4:30 på morgonen. Efter 4 timmars sömn slog de upp balkongdörrarna och gick ut och spenderade en liten stund i total hänförelse över den bedövande utsikten över Karibiska Havet. Rummet ligger precis intill vattnet...

Samlade intryck från dag 1:

* Ödlor! Massor med ödlor! Från XXS (1 cm liten förvirrad, men söt, ödla i badrummet) till XL (tre stora 1.20 meters ödlor som slappade på en klippa och som envisades med att bita varandra i fötterna).
* Pelikaner!
* Fiskar! (Det snorklades och blev lite undervattensfotografi från ytan.)

Och detta utan att det ens har dykts något ännu! :-D

/M&M 8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest