Bonaire - Part 2

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 2

Postby Marcus » 2007.04.06 18:24

Torsdagen den 5/4
=================
På vägen till frukosten såg vi en pytteliten Kolibri som smuttade på lite nektar vid vägkanten. Hur söt som helst. Efter frukosten var det dags för en genomgång inför dykningen. För att få dyka på Bonaire så är man tvungen att köpa en liten färgad marinparks-tag. I år är den lila. Vi blev även informerade om att det finns stora skåp att låna där man kan förvara sin utrustning under vistelsen på Bonaire. Hänglås kunde man minsann köpa i den lokala dykbutiken.

Vi gick direkt till butiken för att köpa hänglås. Hänglåset var inte bara sanslöst litet, det var även kinesiskt och av absolut sämsta möjliga kvalité. Vi insåg omedelbart att den minimala nyckeln till det minimala låset skulle bli en utmaning att hålla reda på. När vi kom ner till skåpen överraskades vi av den enorma bultsaxen som låg på bänken intill skåpen, inte bara för att låset knappast skulle kräva en enorm bultsax (en rejäl tugga från välborstade tänder skulle lugnt räcka), utan för att det rent säkerhetsmässigt kändes lite sådär.

Efter att ha haft lite utrustningsstrul (alla DIN-Yoke adaptrar för uthyrning utom en var stulna och vi hade lite för lite vikter) och överlevt mötet med ett gäng skräniga Venezueleaner, så hoppade vi i för vårt första dyk. Utrustningen fungerade klockrent. Vi dök ner till 34 meter där vi hittade ett litet vrak och massor med fisk av alla former och slag.

Under lunchen så upptäckte Malin Quesadillas. Malin kommer sannolikt äta sådana till lunch varenda dag från och med nu. Under lunchen så irrade sig en fet och lätt förvirrad ödla in på lunchområdet. Vi misstänker att han tillhörde städpersonalen då han ständigt slickade på golvet.

Under vårt andra dyk hade Malin lite problem med en liten läcka mellan förstasteget och flaskan. Den var dock så liten så vi kunde avsluta dyket utan problem.

Till middag mumsade vi en av de mumsigaste Filét Mignon vi någonsin ätit. Helt underbart. Sedan hade vi något av en cocoon upplevelse - Malin pekade på vattnet som såg aningens ljusare ut nära bryggan. Efter en liten stund så lystes vattnet upp av tre ljus som rörde sig tillsammans under vattnet. Oooh vad vi vill göra ett nattdyk! :)

När vi efter maten tog en liten bensträckare längs stranden så såg vi två stycken 1.5m mystiska streck som simmade i den upplysta delen av vattnet. Vi kunde inte riktigt avgöra exakt vad det var. Marcus misstänkte ålar. Malin misstänkte ormfiskar. Marcus vet inte riktigt vad en ormfisk är.

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Kolibri
Städödla
Venezueleanska skrik-babianer
Ormfiskar

Dagens dyk:
34.7m
17.9m
27 grader i vattnet

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest