Bonaire - Part 3

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 3

Postby Marcus » 2007.04.07 15:43

Fredagen den 6/4
================
Att det skulle bli en galen dag framgick redan vid frukosten. Den vanligtvis leende frukosttanten mötte oss denna morgon knappt med blicken och såg fullständigt miserabel ut. Vi misstänker starkt att det hade något att göra med de något ledsna, vita kaninöronen som prydde hennes huvud. Stackars, men är det påsk så är det påsk...

Dagens första dyk var underbart. Vi höll på i nästan en timme och Marcus kamera var för en gångs skull inte fullständigt igenimmad. Det blev fina fotografier på blandade fiskar.

Efter det första dyket så gav vårt kinesiska miniatyrlås, som visade sig hålla förväntad kvalité, upp. Vi fick tillfälle att använda den omnämnda bultsaxen och fick därefter (då precis alla små kinesiska skräplås gått sönder/tagit slut) låna affärsinnehavarens rostiga privata lås.

Efter det andra dyket var lyckan fullständig. Först så träffade vi på en sköldpadda som glatt lät oss hänga med på matjakt. Vi följde med honom i ett par minuter innan vi begav oss bort mot den korallvägg som ligger strax väster om Captain Don's. Väl där så hittade Malin ett exemplar av den alltid så förtjusande Spotted Trunkfish på en avsats en bit ur från korallväggen. Mitt i Malins studie av den söta lilla krabaten avbröts hon av att Marcus ryckte febrilt i hennes arm och pekade. Malin vände sig om och skrek först till (så gott det nu går i en regulator) och klamrade sig därefter krampaktigt fast i Marcus arm då en 1.6 meter stor fisk med ful uppsyn gled förbi toknära mellan Malin och korallväggen. Marcus undrade vem _han_ krampaktigt skulle klamra sig fast vid... Malin döpte den stora fula fisken till Fetto-Berit.

Under det tredje dyket träffade vi bland annat på Fetto-Berits kusin, Fetto-Bengt. Fetto-Bengt var några storlekar mindre än Fetto-Berit, men forfarande ful och respektingivande. Vi träffade även på vår sköldis-kompis ungefär där vi lämnat honom under vårt andra dyk.

Ungefär här så skulle vi, då även Malins mamma läser detta, vilja lägga in en kommentar om Familjen Fetto och deras attityd till mat och dykare. Fetto-Berit och kusiner må vara stora, fula och se elaka ut, men deras kostcirkel inkluderar inte dykare. Inte ens dykare som skriker i sina regulatorer.

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Familjen Fetto
Hawksbill Turtle
Blackbar Soldier
Banded Butterfly
Blandade Parrot-fiskar
Spotted Cleaner Shrimp
French Angelfish
Spotted Trunkfish
Schoolmaster
Trumpet fish
Fet krabba (under vattnet)
Gnabbandes krabbor (ovan vattnet)
Spatserande feting-ödlor (på bryggan då Malin duschade)

Dagens dyk:
30,9m
24,5m
22,4m
28 grader i vattnet

/M&M 8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest