Bonaire - Part 5

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 5

Postby Marcus » 2007.04.09 15:46

Söndagen den 8/4
================
Dyk 1:
Idag försökte vi för andra gången nå vraket vi hittade under de första dyken här på Bonaire. På vägen till vraket mötte vi på vårt favoritstim igen. Det brukar hålla till bara ett femtiotal meter utanför bryggan. En fet Barracuda och hans nio buttra sidekicks var här även idag. Vi lyckades, då Marcus äntligen kommit på ett par bra sätt att undvika imman på kamerlinsen, fånga Barracudan på film. Vi träffade även på vår kompis Porcupine, ett gäng Midnight Parrot's på vift och en pytteliten Spotted Trunkfish.

Vi hade lite svårigheter att lokalisera vraket, men hittade det till slut aningen norr om linan ut från Captain Don's. Vraket visade sig ligga på nästan 40 meters djup, så vi stannade inte särskilt länge. Det var ganska litet och ointressant, men det var roligt att få göra ett dekompressionsdyk. På vägen upp så träffade vi på Fetto Bengts mindre kusin som höll vakt i närheten av revet.

Dyk 2:
Först träffade vi på vår kompis Porcupine igen. Vi följde med henne en liten stund och påträffade ett litet vrak på 18 meters djup. Ur vraket stack det ut en pytteliten Porcupine nos! Vi blev frälsta över att ha hittat både mamma och baby Porcupine.

Ni vet hur man ibland kan överraskas av kompakt dimma som rullar upp för bergen i alperna när man åker skidor? Idag råkade vi ut för samma fenomen, fast fisk! Helt galet mycket fisk...

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Familjen Porcupine
Bengts mindre kusin
Midnight Parrots
Fetto stimmet

Dagens dyk:
38 m
25,5 m
28 grader i vattnet

/M&M 8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest