Bonaire - Part 6

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 6

Postby Marcus » 2007.04.12 03:14

Måndagen den 9/4
================
Dyk 1 (28,8 m):
Idag hade vi vårt första båtdyk vid en liten ö strax utanför Bonair som heter Klein Bonair. Dykstället hette Mi Dushi (kallas även Johannas Revenge). Dyket var inte speciellt intressant och det var fullproppat med dykare som antagligen skrämde bort det mesta. På vägen tillbaka så såg vi lite flygfisk och en graciös fågel som såg ut som en jättesvala.

Dyk 2 (24,8 m):
Tillbaka utanför Captain Don's. Såg vårt favvostim igen och Malin körde lite avvägnings övningar.

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Stim med dykare
Flygfiskar
Svalpippi


Tisdagen den 10/4
=================
Dyk 1 (22,4 m):
Det andra båtdyket på Bonaire - Ol' Blue. Även här var det fullproppat med dykare. Det ryktades att man här skulle kunna se lite större fisk och fän, exempelvis valhaj, men vi hade inte sådan tur. Däremot så fick vi se vackra korallformationeroch the usual suspects. Det var mer strömt än vi hade trott så vi simmade förbi båten på hemvägen och fick kämpa mot rätt höga vågor på vägen tillbaka till båten, när vi väl hittade den. Malin var grymt irriterad på vågorna som inte alls gjorde som hon sade.

Dyk 2 (24,4m):
Tillbaka utanför Captain Don's. Var ett långt behagligt dyk med våra kompisar i stimmet och deras nemesis jättebarracudan.

Dyk 3 (20,7m):
Vi åkte förbi lilla vraket på 18m för att hälsa på familjen Porcupine. Tyvärr var ingen hemma. Däremot så observerade vi ett litet pärlband av små Trunkfish som var på väg uppåt en bra bit utanför revet. De leddes av en lite större Trunkfish och sedan kom en radda pyttesmå efter - tanken gick direkt till skolutflykt, de som sett en Trunkfish simma omkring inser att det såg precis hur gulligt ut som helst. Vi såg även två stycken muränor (Spotted Moray), som argt bad oss hålla avståndet. Den ena simmade om kring lite, den andra låg gömd bakom korall.
När vi kom upp till lite grundare vatten såg vi en Spotted Drum, två kamouflerade sanddivers som låg blixtstilla på botten, en Spotted Scorpionfish och vår kompis Porcupine-babyn som av någon anledning var uppe och nosade omkring på två meters djup.

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Spotted Moray
Sanddiver
Spotted Scorpionfish
Trunkfish dagis


Onsdagen den 11/4
=================
Dyk 1 (31,1m):
Marcus hittade en muräna som låg och tryckte. Malin såg den inte först, så Marcus åkte lite närmare för att peka. Malin följde med och insåg med bestörtning att det var just en muräna, varpå hon kvickt simmade och gömde sig bakom Marcus. Tjejer. ;) På 29 meters djup såg vi en fetingfisk, som vi har lite svårt att identifiera. Vi tar tacksamt emot förslag.

Dyk 2 (20,8m):
Såg två stim tillsammans, ett med silverfärgade små fiskar och ett med blåskimrande små fiskar som tillsammans bildade ett vackert regn av fisk mot den djupblåa bakgrunden. Vi såg även två vackra Queen Angelfish. Då det uppenbarligen var muränans dag idag så simmade givetvis en fet muräna förbi mitt framför näsan på Malin och höll (återigen) på att skrämma slag på henne. Mot slutet av dyket så hittade Malin en 3 pounds dykvikt på ett betongblock som låg på botten på cirka fem meters djup. Malin tog upp det och vad tittar fram från under blocket om inte, just det - en muräna. En brun liten muränaav ett slag som vi hittills inte hade sett.


Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Spotted Moray
Brunaktig muräna
Queen Angelfish
Färgranna stim

/M&M 8) 8)

User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Postby Marcus » 2007.04.14 03:04

På kvällen så införde Malin och jag en kommande årlig tradition - Muränans Dag. Den firades med en smaskig middag med efterföljande efterrätt. Nästa år den 11/4 så kommer Muränans Dag firas med fest hemma hos oss. :) Välkomna!

/M&M 8) 8)


Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest