Bonaire - Part 7

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 7

Postby Marcus » 2007.04.16 02:44

Captain's log, Stardate 12/4
============================
Klein Bonaire/Joanne's Sunshi/9:00 a.m.
Dyk 1 (28,8 m):
Startade vid sandbotten och gick snabbt ner till runt 25 meter, där vi simmade runt i ett underbart koralllandskap. Korsade över revet och hängde stundtals mitt ute i vattnet med tiotals meter till närmaste referenspunkt. Vi såg en stor svart platt fisk med vita linjer på fenorna som vi inte lyckades identifiera. Vi snurrade därefter runt längs sandbottnen på lite grundare djup och hittade två stycken Permit's som mumsade längs bottnen. Vi såg även en Peacock Flounder, en bunt Razorfish som snabbt dök ner i sanden och Goatfish.

Dyk 2 (27 m):
Tillbaka utanför Captain Don's. Såg en fet hummer som spretade ut ur sin håla. Vi såg även en Black Grouper och Marcus såg en revhaj på avstånd under ett fetingstim.

Dyk 3 (22,3 m):
Ingenting spännande, men ändå ett trevligt och avslappnat eftermiddagsdyk. Vårt favoritstim jagades in i oss av ett gäng barjacks.

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Feting hummer
Svart UFO
Black Grouper
Haj
Great Barracuda
Permit
Goatfish
Razorfish
Pökmåsar (vi råkade ofrivilligt springa på två måsar mitt i akten)


Fredagen den 13/4
=================
Trots att det var fredagen den trettonde så bestämde vi oss för att dyka. Antar att vi inte är särskilt skrockfulla. ;)

Bonaire/Witches Hut/8:52 a.m.
Dyk 1 (31,3 m):
Såg två stycken parrotfish som var långt större än vi trodde var möjligt samt en pytteliten sjöhäst. (Foton kommer att postas när vi kommer hem.)

Dyk 2 (29,3 m):
Såg familjen Fetto (FettoBerit och FettoBengt) och vårt favoritstim igen.

Dyk 3 (24,3 m):
Såg Fettoberit och ett litet gäng underbart söta trunkfish. Malin fenade på efter Fettoberit för att vi skulle få till ett foto med både Malin och Fettoberit i samtidigt. Fettoberit flydde dock fältet. (Bilder kommer senare.)

Övrigt:
Vid lunchen så kom städpersonalen (vår favoritödla) och skrämde bort ett gäng holländare från sitt bord. Underbart! (Filmen kommer postas när vi kommer hem.)

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Giganto-parrotfish
Minisjöhäst
Familjen Fetto


Lördagen den 14/4
=================
Bonaire/Angel City/9:11 a.m.
Dyk 1 (21,8m):
Angel City kallas en dyksite i södra delen av Bonaire. Den ligger vid ett vackert dubbelrev med en sandkanal emellan. Jisses vilket dyk det blev. Endast tre minuter in på dyket mötte vi den största muränan vi någonsin sett! Det var en Green Moray i Malins storlek och Marcus fotograferade som en galning. Muränan var ute simmandes och Marcus hängde på. Den vände till och med på sig som om den ville posera (den argsint uppspärrade munnen lämnade dock en alternativ tolkning). Det hade blivit underbara bilder om inte Marcus i upphetsningen flippat kameraswitchen till användarinställd slutartid, som i Marcus defaultläge innebär en slutartid på en sekund. Marcus har således en serie på fem bilder som är helt vita. Marcus ville dränka sig själv, men Malin tillät det inte då hon tyckte att minnena var storartade nog.

Dyket räddades något av att Marcus, efter att ha försökt titta på resultatet av fotograferingen av muränan, insåg vad som gått snett med fotograferandet, lyckades flippa kameran till rätt läge (läget precis innan användarinställd slutartid - automatiskt programläge med vitbalansen korrigerad till förhållandena på cirka 12 meters djup) och sedan fotografera två Reef Squids.

Dyk 2 (24,9m):
Dök igen vid Captain Don's, lekte med Barracudan och fettostimmet. Ingenting nytt.

Dyk 3 (10m):
Vi bestämde oss för att göra ett nattdyk då vi tyckte att vi kunde revet utanför Captain Don's utantill vid det här laget. Vi hyrde två ynkliga undervattenslampor från vår lokala dykshop, slängde på oss utrustningen och njöt av solens sista strålar liggandes i vattnet utanför bryggan. Så långt, allt väl. Vi kände oss upprymda och väl förberedda. Vi gick kvickt ner till fem meter och tittade glatt på lite blandade små fiskar som blängte vackert i ficklampornas sken. Därefter fenade vi oss iväg till en bit innan revets drop-off, och aktade oss noga för att hamna för djupt.

Vi simmade längs kanten och insåg nog inte riktigt att vi hamnat utanför förrän ingen mindre än Fettoberit plötsligt dök upp obehagligt nära. Vi simmade med Fettoberit ett litet tag och tyckte det var lite coolt med Fettberits sällskap ända tills Fettoberit började cirkla runt oss och vi började känna oss mer som mat än som sällskap. I samma veva som Fettoberit började bli sugen på neopren så checkade vi luften och Malin såg att Marcus flaska läckte ganska ordentligt. Läget började bli något panikartat, Malin flippade och skrubbade handen mot revet. I det becksvarta djupet började Malin fantisera om blodlukt och hajar och vi bestämde oss för att illa kvickt dra oss hemåt.

När vi närmade oss bryggan så möttes vi av en orm som Marcus nyfiket ville fotografera. Malin försökte dra Marcus ifrån ormen, men en missriktad våg fick Malin att trycka på Marcus istället och skicka in honom i en ofrivilig nära-orm-upplevelse.

Vi har bestämt oss för att lämna tillbaka ficklamporna i morgon...

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Gigantisk Green Moray
Reef Squids
Fettoberit i Natten
Liten UW-orm

/M&M 8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest