Bonaire - Part 8

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Bonaire - Part 8

Postby Marcus » 2007.04.18 16:44

Söndagen den 15/4
=================
Bonaire/Corporal Meiss (North Belnam)/11:35 a.m.
Dyk 1 (22,3m):
Vi var nere i en timme och fem minuter men såg ingenting särskilt. En stackars väl-kamouflerad Scorpionfish var det mest upphetsande.

Dyk 2 (24,4m):
Såg flera buttra Groupers, ett gäng Spotted Cleaner Shrimp och en Peacock Flounder som lekte sugpropp på ett betongblock. (Bilder kommer)

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Sugproppsflundra
Skorpionfisk


Måndagen den 16/4
=================
Dyk 1 (34,8m):
Vi dök ner till vraket och simmade rätt ut i havet på drygt 30 meters djup i hopp om att få se lite större fiskar. Malin hoppades på däggdjur (blåval), men det enda vi lyckades hitta var en överdimensionerad Peacock Flounder som snabbt gömde sig under vraket. På vägen hem så stötte vi på en pytteliten muräna som stack fram sitt fula tryne. Malin såg en bar jack äta en annan fisk. Stor uppståndelse!

Dyk 2 (24,4m):
Såg en enorm Midnight Parrotfish som med pondus knaprade (mycket ljudligt) på botten. Vet inte riktigt vad de äter, men den var fantastiskt ståtlig. Vi stötte även på en fet Mutton Snapper och studerade en liten Yellowhead Jawfish som poppade upp och ner ur sitt lilla hål på botten. (Bilder kommer)

Dyk 3 (22,3m):
Såg Fettoberit (Tarpon) igen. Hon är verkligen fet. Geeez. Vi såg även tio stycken trunkisar som mumsade på någonting som liknande en sträng med rom. Marcus har lite fotografier som skall postas när vi kommer hem. Hur sött som helst!

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Familjen Trunkfish
Berit
Minimuräna
Blåval (we wish)


Tisdagen den 17/4
=================
Dyk 1 (25,1m):
Avskedsdyket. Vi sade hej då till Fettoberit, som inte ville vara med och leka så strikt talat så sade vi hej då till hennes stjärtfena. Vi sade även hej då till våra tre favoritmuränor, varav vi bara såg svansen på den ena och huvudet på den andra. Den sista såg vi dock simmandes omkring. Vi sade även hej då till mamma-porcupine (på avstånd) och ett par groupers samt the usual suspects. Snyft!

Sammanfattning
==============
Dagens djur:
Favvomuränor
Mamma Porcupine
Buttra Groupers
Fettoberit (Tarpon)

Nu sitter vi och väntar på vår transfer till Bonaire Flamingo Airport. Vi försöker just nu fundera ut hur vi skall lyckas smuggla en påse med trunkisar och vår favoritödla förbi tullen. ;) Det känns lite vemodigt, men det skall ändå bli skönt att komma hem...

Syns snart!

/M&M 8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest