Hurghada - Part 1

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Hurghada - Part 1

Postby Marcus » 2008.04.22 18:43

I lördags så berättade jag för Malin över en middag att jag, utan hennes vetskap, tagit semester denna vecka, och att vi på måndag skulle åka till Egypten. Malin såg lite lagom ställd ut, men verkade, den initiala chocken till trots, inte helt olycklig.

Hon sade mest "Eh, va'?" upprepade gånger med ett fånigt leende på läpparna.

Måndag
=====
På måndagen så reste vi, okristligt tidigt, således till Hurghada. Flygresan dit var relativt smärtfri. Muminmamma satt visserligen i sätet framför oss och pratade så öronen blödde på samtliga medpassagerare, men det var ungefär det mest spännande som hände.

Efter att ha installerat oss på hotellet, Mariott Beach Resort, så spenderade vi ett par timmar i kvällssolen i varsin solstol vid stranden. Vi lade oss tidigt för att komma iväg till dykningen morgonen därpå.

Tisdag
====
Efter en snabb frukostbuffé plockades vi upp av en liten dykbuss utanför hotellet som tog oss till dykcentret. Väl där så berättade en av dykguiderna att en åsna skulle ta vår dykutrustning till båten. Malin tyckte först inte att det var vidare snällt att kalla sina kollegor åsnor ända tills vi faktiskt såg en åsna vandra med en liten kärra mot båtarna. Rätt skabbig men ganska söt. Guiden berättade att åsnan trampat igenom bryggan vid ett tillfälle och därefter var rädd för vatten. Kanske inte den ultimate anställde på ett dykcenter. ;)

Vi anvisades till en varsin liten plastback där vi förväntades lägga ner all vår utrustning. Denna back placerades därefter på åsneexpressen som i snigelfart lunkade de 100 metrarna till båtarna.

Första dyket blev lite lätt panikartat. Malin fick problem med öronen och Marcus fick problem med undertryck i masken medan han hjälpte Malin. Till slut gick dock allt väl, men Marcus ögon fick sig en liten smäll.

De övriga två dyken gick perfekt och vi såg lite blandat skojs, exempelvis blue spotted stingray, clownfish (nemofiskar), drakfiskar och mellanstora muränor.

När vi kom tillbaka så träffade vi på en kamel vid namn Alex. Han hade fått sitt namn inrakat i pälsen på halsen. Malin klappade den och luktade kamel hela resan hem till hotellet.

Nu skall vi iväg och äta middag. :)

/M&M

Sammanfattning:
Frukostbuffé.
Hämtning med liten dykbuss.
Åsneexpressen.
Malin panik, Marcus ploppade ögon.
Sol, hav, dykning.
Alex the Camel.

Första uppsättningen bilder finns nu uppladdad här:
http://www.hirt.se/coppermine/thumbnails.php?album=14

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest