Hurghada - Part 2

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

Hurghada - Part 2

Postby Marcus » 2008.04.23 21:58

Tisdag kväll
========
Det råder lite delade meningar om vad som egentligen hände, men ungefär såhär gick det till:

Efter att ha fnissat sig igenom en mysig middag på ett närbeläget italienskt ställe så lurade Marcus iväg Malin ut över en liten romantiskt ljussatt bro till en liten ö ute i Röda Havet intill hotellet. Malin hade skämtsamt tidigare under dagen ombord på dykbåten insinuerat att Marcus är lite långsam vad gäller att ta förhållandet vidare till nästa nivå.

Marcus replik var att på öns yttersta spets helt sonika referera till den tidigare diskussionen, plocka fram en diamantring av rang och fråga om Malin ville bli hans på riktigt. Malin svarade med att gråta. Massor. ;)

Marcus tolkade det som ett ja då Malin inte såg helt ledsen ut. Hon sade även "det är klart jag vill", vilket också var en tydlig indikation. De gjorde flera ansatser till att ta sig tillbaka till hotellet, men var tvungna att stanna med jämna mellanrum för gråt- och kollaps-pauser.

Skämt åsido så var det hela oändligt romantiskt. :)

På vägen upp till rummet så träffade de på ett svenskt par och deras bäbis. De stirrade så på den blåslagne (ögonploppad) Marcus och den rödgråtna Malin att Marcus kände sig tvungen att förklara situationen. Tjejens respons var "oh, få se ringen!" följt av "Oooooh! Det är en sådan jag vill ha sedan Per! *wink, wink*".

{Malin gråter medan vi skriver det här... *suck* /M}

Onsdag
=====
Två underbara dyk med porcupine fish, ett coolt rev (a.k.a. kamelrevet) med sjukt mycket guldfiskar. Såg även stenfisk, en Betnér-arg muräna och lite annat smått och gott. Sista dyket hade vi så bra andningskontroll att vi hade 60 bar kvar då alla andra tvingats ur vattnet.

På vägen hem så insåg vi vissa sanningar om den lokala trafikkulturen.

Sanningar om tutande:
Det finns olika anledningar till att man tutar på folk. Vi har försökt hitta ett mönster, men det har inte varit helt lätt. Vi har identifierat följande tut:

* Du är en idiot-tutet.
Används när man själv inte har den större bilen, eller helt enkelt tycker att någon annan hann före med trafikförseelsen man själv tänkt genomföra.

* Hahaha, din bil har kraschat på en större väg-tutet.
Används när man glatt konstaterat att någon annan helt misslyckats med genomförandet av ovanstående trafikförseelse.

* Du var en idiot, men nu är vi vänner igen-tutet.
Uppföljningstut av den som gjort första formet av tut, men sedan blivit ivrigt förbivinkad av den som lyckades med manövern som därmed erkänt skuld.

Sedan har vi identifierat den enda hittills kända trafikregeln:

* Den som har den större bilen åker först.
Den här regeln gäller alltid. Före högerregeln. Före väjningsplikt. Före enkelriktat. Före allt. Punkt.

Vi har även identiferat obligatoriska lokala resetillbehör, som exempelvis:

* Överanvända doftgranar.
Man hänger dem med fördel precis vid utblåsen för ACn.

* Lokal popmusik på hög volym spelad från kasettband.
Kasettbandet skall vara femtionde generationens kopia, gärna spelat i decennier för maximal lokal touch. Vi misstänker starkt att detta bara är en front utåt dikterad av den lokala turistnäringen och att det är Britney, Spice Girls och Abba Teens som gäller hemma.

* Kameldoft.
Behövs ingen närmare förklaring.

/Nyförlovade M&M

Första uppsättningen bilder finns nu uppladdad här:
http://www.hirt.se/coppermine/thumbnails.php?album=14

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests