El Gouna - Part 1 (Bröllopsresa)

This forum is for sharing stories from journeys around the globe. Most of these are most likely in Swedish though. Sorry about that.
User avatar
Marcus
Site Admin
Posts: 1823
Joined: 2005.04.04 10:52
Location: Stockholm
Contact:

El Gouna - Part 1 (Bröllopsresa)

Postby Marcus » 2008.10.08 17:49

Tisdagen 7 oktober:

Upp innan gryningen och iväg med Taxi till Arlanda. Taxi-chauffören berättar sitt livs historia. Vi är inte särskilt responsiva, men när han berättar hur han bordat ett flygplan i Mexico enbart iklädd ett par tanga-badbyxor så är frukosten på väg upp. (Han blev, hör och häpna, nekad tilllträde men fann sig kvickt och svepte sig i en handuk full av pin-up flickor, varpå han var välkommen ombord. Mexicos inrikesflyg verkar ha haft liberala regler på 70-talet...)

Resan var rätt händelselös. Folk applåderade när vi landade. Heja charterflyg.

Väl framme så visas vi till ett rum med en gigaaaaantisk balkong som blickar ut över marinan och alla lyxbåtar som ligger för ankare där. Mycket spiffigt. Dessvärre så inser vi att karaoke baren ligger precis under. Doh. Nåväl...


Onsdagen 8 oktober:

Upp i gryningen. Äter frukost vid havet. Utsikten är så vacker att det nästan gör ont. Plockas upp strax efter åtta av dyknissarna. Inser att jag glömt ladda kamerabatterierna, men bedömer att sannolikheten att vi ser någonting helt nytt och spännande är rätt osannolik. Right.

Första dyket är precis hur ospännande som helst. Vi ser ingenting vi inte sett förut. Förutom möjligtvis en needlefish som var obscent stor.

Andra dyket är det bästa dyket någonsin. Vi åker ut på en låg liten motorbåt och droppar i vattnet á la attackdykare. På vägen ner möts vi av fem delfiner som simmar runt lite kring oss och sedan drar vidare. Vi simmar runt en liten stund och påträffar delfinerna igen. Den här gången så är de betydligt mer lekvilliga. De simmar runt oss och snurrar runt och pratar lite med oss. En gör en liten dans framför Malin. De simmar upp och hämtar luft och kommer sedan tillbaka för att leka lite till. Proceduren upprepas ett par gånger. De är så nära att man kan ta på dem. Vilda delfiner! Malin och jag är i dyk-himlen...

Skönt att jag glömde ladda kameran. Som tur är fanns det ytterligare två i sällskapet med kamera. :) Foton kommer såsmåningom!

*Kram*
/M&M
8) 8)

Return to “Travels”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest